Salade met gebakken ei

Pepers en eieren lijken misschien een rare combinatie, maar ze passen juist heel goed bij elkaar. De peperige smaak van de waterkers is de perfecte basis voor deze smakelijke salade.

Voor 2 personen

  • 1 el arachideolie
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
  • 4 eieren 2 sjalotjes, in dunne ringen
  • 2 kleine verse rode pepers, zonder zaad en in dunne ringen
  • 1/2 kleine komkommer, in blokjes
  • 1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • sap van 2 limoenen
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl poedersuiker
  • klein bosje koriander
  • bosje waterkers, grof gehakt

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan. Bak het knoflook op laag vuur tot het goudbruin wordt. Voeg de eieren toe. Breek de dooiers met een houten spatel en bak de eieren tot ze bijna stevig zijn. Neem uit de pan en zet apart.

Meng de sjalotjes, pepers, komkommer Z en gember in een kom. Meng in een andere kom het limoensap, de sojasaus en de poedersuiker. Schenk de dressing over de groenten en schep alles om.
oud een paar takjes koriander achter voor de garnering. Hak de rest fijn en voeg toe aan de salade. Schep alles weer om.
Houd een paar takjes waterkers achter en verdeel de rest over iwee borden. Snijd de gebakken eieren in reepjes en leg ze op de bergjes waterkers. Schep het groente-mengsel erop en garneer met de koriander en waterkers.

VOEDINGSWAARDE

Per portie:

calorieën 2179 kJ/521 kcal

eiwitten 36,2 g

vetten 20,7 g
verzadigde vetten 4,9 g
koolhydraten 41,5 g
voedingsvezels 1,3 g
calcium 407 mg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s